Fontos tudnivalók a Hitelről

12035778_650

Mi a hitel?
A hitelszerződés során, a hitelt nyújtó bank (pénzintézet) pénzt ad a hitelfelvevőnek, aki ezáltal adóssá válik.  A felek megegyeznek arról, hogy a kölcsön összegét, egy közösen meghatározott időpontra, kamatokkal együtt visszafizeti.

 

Milyen típusú hitelek léteznek?

Fedezettel biztosított hitel: Általában nagyobb összegű hiteleknél szükséges bevonni egy fedezetet,mire megfelelő pl. egy megfelelő értékű ingatlan.

Fedezet nélküli hitel: Ez esetben a hitelintézet semmiféle biztosítékot nem kér az adóstól, kamata ezért is magasabb, mint a fedezettel biztosított hitelé.

 

Mi a különbség az adósságrendező hitel és a hitelkiváltás között?

Adósságrendező hitel: Az adósságrendező hitel azoknak előnyös, akik jelenleg több, nem jelzálog alapú, magas törlesztőrészletű hitelt fizetnek. Szeretnék havi kiadásaikat csökkenteni, így több csekk helyett csak egyet kell befizetni, ráadásul azt is alacsonyabb törlesztőrészlettel.

Hitelkiváltás: A hitelkiváltással egy kedvezőtlen törlesztőrészletű hitelét cseréli le, egy kedvezőbbre. Ehhez a hitelhez igényelhet még további összeget, ha a feltételek megengedik, amit szabadon felhasználhat. Ezzel az összeggel, akár egy további adósságát is rendezheti. Tehát a hitelkiváltás, tulajdonképpen adósságrendezés is lehet.

 

Mi a jelzálog?
A jelzáloghitel egy olyan hitel, amely az ingatlanunkra a pénzintézet jelzálog jogot jegyeztet be, így eladni nem lehet a pénzintézet tudta nélkül. Ez a fedezete arra az esetre, ha az ügyfél nem fizeti a törlesztőrészleteket.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s