Hogyan lehet lezárni egy bankszámlát?

8782769_lManapság majdnem minden ember rendelkezik bankszámlával, hiszen bejelentett munka esetén nagy többségében bérünket bankszámlára küldik. A bankszámla megkönnyítheti életén, például a csoportos beszedési megbízás segítségével, nem kell törődnie a befizetések határidejével, mert automatikusan levonják azokat, illetve a Postán sem kell órákat eltöltenie.

Ha rendelkezik bankkártyával még könnyebb lehet az élete. Az üzletekben akár egy érintéssel fizethet vele,(paypass),  illetve akár otthonról, internet segítségével intézheti befizetéseit is, így rengeteg időt és energiát megspórol magának az ember.

Előfordulhat, hogy nincs megelégedve bankjával, esetleg túl drágák a szolgáltatások, költségek, vagy más okból, de bankot kell váltania.

Mint ahogy azt már egy előző cikkünkben is írtuk a bankszámlanyitás nagyon egyszerű művelet.

 

Vajon a bankszámla lezárása is egyszerű?

A bankszámla lezárásához, mindenképpen személyesen be kell menni a bankban. A várakozási időn felül, 30-60 percig is eltarthat egy bankszámla lezárása, attól függően, hogy mennyi banki szolgáltatást vett igénybe.

Ha bankkártyával is rendelkezik, a számla lezárása előtti napokban, ne használja azt fizetésre, mert vásárláskor először csak beterheli a bank a vásárlás összegét, és majd később kerül lekönyvelésre. Ez akár több napba is beletelhet. És sajnos, ha függőben van a könyvelés, a számlát nem tudja a bank lezárni.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s