Mi a szabad felhasználású hitel?

25378670 - young attractive couple during an interview at an officeA szabad felhasználású hitel előnye, hogy a felhasználás célját nem kell számlákkal igazolni, így a felvett hitelösszeg bármilyen célra elkölthető. Költse akár ruhákra, építkezésre, vagy nyaralásra!  A szabad felhasználású kölcsönök legfontosabb megkülönböztetője a fedezet. Mind a jövedelem, mind pedig az ingatlan alapú fedezet bevonása esetén különböznek a feltételek, valamint a hitel is.

A szabad felhasználású hiteleknek így két csoportja van, a jövedelem alapú, és a jelzálog alapú. Jövedelem alapúak a személyi kölcsönök, jelzálog alapúak a különböző lakáshitelek és az adósságrendező hitelek.

 

Melyik szabad felhasználású hitelre van szüksége?

Először is tisztázni kell, hogy mekkora összegre van szüksége, valamint van – e bevonható ingatlan.

Ha sürgősen pénzre lenne szüksége, vagy van több kis összegű tartozása, amit egy kedvezőbbre váltana, akkor ingatlan fedezet nélküli szabad felhasználású hitelre van szüksége. Ez a típusú szabad felhasználású kölcsön a személyi kölcsön. A hitel fedezetét kizárólag az igénylő jövedelme jelenti, emiatt nagyon alaposan megvizsgálja a bank a kölcsönigénylő fizetési szokásait, ami a számlakivonatok és a közüzemi számlák megvizsgálásával történik.

Ha nagyobb pénzösszegre van szüksége, de nem akarja számlával igazolni a felhasználás célját, akkor Önnek szabad felhasználású hitelt kell igényelnie ingatlanfedezettel.
Ezzel a hitellel kiválthatja korábban felvett kedvezőtlen hitelét egy kedvezőbbre. Havi szinten ezzel nagyobb összeget takaríthat meg.
Igaz, hogy nem kell igazolni a felhasználás célját, de meg kell felelni a szigorú banki követelményeknek. Jövedelemigazolás mindenképpen szükséges a hiteligényléséhez, még nagy értékű ingatlan bevonása esetén is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s